Films met sociale thema’s

Momenteel doen we een pilot voor een half jaar om een aantal opleidings filmpjes te produceren.

Daarbij bouwen we aan twee mediateams van 5 mensen. De rolverdeling is in basis Presentator/Interviewer, Geluid, Camera en Regie en Editor. Je wisselt elkaar regelmatig af en denkt mee aan de formats en redactionele invulling en het draaiboek. Het is de bedoeling dat de twee teams zelfstandig kunnen werken. Er wordt soms op lokatie, soms in de studio gefilmd. We willen vaker gebruik maken van het Theater Islamunda. Er is daar een groot greenscreen waar we veel mee kunnen doen.

Beide teams staan onder leiding van professionals uit de fotografie en videowereld. Het is niet nodig om ervaring te hebben om mee te doen. Het gaat juist om het lerende aspect en de ontwikkeling van jouw talenten en je interesses. We geven workshops en trainingen en er is veel mogelijkheid om te groeien en voor interessante initiatieven. Wel hebben we een kader vanwaar uit we werken en waar we het thema OPSTAAN centraal hebben staan. Daarbij kun je aan verschillende themas denken. Opstaan staat voor opnieuw beginnen, doorzetten, vallen, ondernemen, pionieren etc..

We richten ons daarbij op vormende content en programma’s voor specifieke doelgroepen, maar ook voor een breder publiek toegankelijke programma’s en daarbij behorende media outlets. Aan de hand van de geproduceerde content gaan we in gesprek met ons publiek en organiseren samenkomsten in wijkcentra, film en theater lokaties, maar ook middels andere outlets waaronder lokale televisie aan wie we onze verhalen delen en met wie we ze verder bespreken.

We focussen momenteel op thema’s die vaak terugkomen bij levens die herstel nodig hebben waaronder het aanleren van geweldloze communicatie zoals beschreven in het boek Non-Violent Communication van Marshall B. Rosenberg of The body keeps the score zoals beschreven door Prof. Bessel van der Kolk, Singing in the brain van Prof. Erik Scherder. Verder laten we ons inspireren door Dr. Dawn Elise Snipes en de vele content die ze op haar kanaal heeft staan en vele anderen die diverse boeken hebben geschreven over aandachtsproblematiek en relaties en interacties tussen lichamelijke en psycho-sociale problematiek zoals bijvoorbeeld Stichting Je Leefstijl als Medicijn. Maar ook Dr. Sten Ekberg en de effecten van beweging en voeding op je hersenen. Een thema wat je zou kunnen benoemen als leefstijlgeneeskunde.

Bij OPSTAAN filmen we het leven zelf en werken naar een presentatie in het theater toe, maar ook naar toelevering van programma-items aan andere outlets in de regio. Het ultieme doel is om een documentaire te maken van de materialen die we filmen. Dat is waar we de komende tijd mee aan de slag gaan.

Hieronder wat projecten waar we video-grafisch of audio-technisch bij betrokken zijn:

Opstaan – YouTube

Official trailer Paul & Jis – YouTube

Bikmusic – YouTube

Ilaisa Ghisaidoobe – YouTube

Divine Avenue GMG – YouTube