Momenteel doen we een pilot voor een half jaar.

We bouwen aan twee mediateams van 5 mensen. De rolverdeling is in basis Presentator/Interviewer, Geluid, Camera en Regie en Editor. Je wisselt elkaar regelmatig af en denkt mee aan de formats en redactionele invulling en het draaiboek. Het is de bedoeling dat de twee teams zelfstandig kunnen werken. Er wordt soms op lokatie, soms in de studio gefilmd. We maken regelmatif gebruik van het Theater Islamunda. Er is daar een groot greenscreen waar we veel mee willen doen.

Beide teams staan onder leiding van professionals uit de fotografie en videowereld. Het is niet nodig om ervaring te hebben om mee te doen. Het gaat juist om het lerende aspect en de ontwikkeling van jouw talenten en je interesses. We geven workshops en trainingen en er is veel mogelijkheid om te groeien en voor interessante initiatieven. Wel hebben we een kader vanwaar uit we werken en waar we het thema OPSTAAN centraal hebben staan. Daarbij kun je aan verschillende themas denken. Opstaan staat voor opnieuw beginnen, doorzetten, vallen, ondernemen, pionieren etc..

Bij OPSTAAN filmen we het leven zelf en werken naar een presentatie in het theater toe, maar ok naar toelevering van programmaitems aan andere outlets in de regio. Het ultieme doel is om een documentaire te maken van de materialen die we filmen. Dat is waar we de komende maanden mee aan de slag gaan.