Een nieuw begin

Opstaan is een project van vrijwilligers onstaan uit de interesse in het filmen van documentaires en kortere filmpjes over belangrijke thema’s in de samenleving. In 2020 zijn we gestart met een kickoff vaneen filmproject met Rotterdammers voor Rotterdammers in de regio IJsselmonde, maar door Corona werd het erg lastig om geschikte werkruimte te vinden en zijn we toen gestopt.

Daarbij heb ik meerdere vrijwilligers leren kennen die eveneens interesse hebben om te filmen en onderwerpen voor te bereiden, te monteren en hun kwaliteiten te ontwikkelen op het gebied van media en animatie.

Het initiatief daarin inmiddels steeds meer vorm begint te krijgen heb ik “Opstaan” gedoopt en gaat over tegenslagen, ondernemerschap, karakter, moed etc…

We vertellen over de weg die mensen of organisaties zijn gegaan in hun levens en hoe ze tot een nieuw leven zijn gekomen. Het opnieuw uitvinden van jezelf…

Momenteel starten we een stichting Alfa en Omega Deze stichting gaat kennis en ervaring verzamelen om mensen in de samenleving verder te helpen vanuit hun Zijn. Zin in Zijn noem ik dat.

Filmprojecten zijn net als muziekprojecten en andere intiatieven onderdeel van onze praktijkschool. Het meehelpen, je passie volgen, verhalen vertellen, kennis delen, vriendschappen bouwen is de kern van onze aanpak. Opstaan gaat hierin als project haar eigen weg op het gebied van nieuwe media.

Mocht je geïnteresseerd zijn om mee te helpen, klik hier : Media geinteresseerden – Opstaan