Opstaan is een project van vrijwilligers onstaan uit de interesse in het filmen van documentaires en kortere filmpjes over belangrijke thema’s in de samenleving. In 2020 zijn we gestart met een kickoff vaneen filmproject met Rotterdammers voor Rotterdammers in de regio IJsselmonde, maar door Corona werd het erg lastig om geschikte werkruimte te vinden en zijn we (tijdelijk) gestopt.

Door een samenloop van omstandigheden zijn we betrokken geraakt bij de stichting JHOP in het centrum van Den Haag. Bij JHOP heb ik tot februari 2022 meegeholpen met het opzetten van het mediateam voor de streamingsfaciliteiten van de verschillende groepen / projecten die bij JHOP plaatsvinden.

Vanuit de ervaring bij JHOP ben ik eind 2021 een documentaire opleiding gaan volgen bij Open Studio in Amsterdam en ben ik betrokken geraakt bij diverse animatie en filmprojecten waaronder BikMusic, Bless en ben ik begonnen met interviewen en portretten maken van organisaties, evenementen en levens.

Daarbij heb ik meerdere vrijwilligers leren kennen die eveneens interesse hebben om te filmen en onderwerpen voor te bereiden, te monteren en hun kwaliteiten te ontwikkelen op het gebied van media en animatie.

Het initiatief daarin inmiddels steeds meer vorm begint te krijgen heb ik “Opstaan” gedoopt en gaat over tegenslagen, ondernemerschap, karakter, moed etc…

We vertellen over de weg die mensen of organisaties zijn gegaan in hun levens en hoe ze tot een nieuw leven zijn gekomen.

Ben je geïnteresseerd om mee te helpen, klik hier : Media geinteresseerden – Opstaan